Vaktlar

Vaktel kan inte hålla balansen!

2018-05-14 15:27 #0 av: moa.al

Nyligen så kläckte vi fram ca 15 vaktlar i en äggkläckningsmaskin, och allt gick bra. En av kycklingarna kläcktes inte förän dagen efter de andra (kläcktes fram igår). Denna kycklingen kan inte balansera sig. Hen tar sig fram genom att flytta benen medan hen ligger ner. Har också märkt att kycklingen föredrar att ligga på sin ena sida. Har spjälkat benen (satt ett litet plåster mellan de två benen för att se om det hjälper den att gå) men verkar inte fungera då den fortfarande har problem med balansen.

Vet någon vad jag kan göra? Kan jag fixa det, eller är det för sent? :(

Anmäl
2018-05-14 21:58 #1 av: moa.al

Har nu köpt fågelvitaminer som jag blandar i vattnet jag ger den, och har också märkt ett ”fel” i ena foten - den liksom kröker in på sig själv, och kycklingen vet inte riktigt hur den ska hålla foten när den står upp.

Anmäl
2018-05-15 07:47 #2 av: Cragan

bådar inte gott om jag skall bedömma efter egen erfarenhet då jag aldrig lyckats få en som ej kan stå ordentligt eller får klubbfot att överleva, vet dock att det finns folk som lyckats.
men önskar dig lycka till med den Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.