Stall, burar och hägn

Höns & kaniners boende

2018-03-11 09:31 #0 av: MEHÅ

Jag funderar på att skaffa höns & kaniner då jag skall flytta till ett hus med äldre typen av källare (byggt -51). d.v.s. inte isolerad och bara delvis uppvärmt som i tvättstugan. Intill källarytterdörren finns två mindre ouppvärmda utrymmen (där det finns frostvakter placerade som säkerhetsåtgärd p.g.a. att rören för badrummet i planet ovanför går där). Rummet närmast ytterdörren har använts till förvaring av krattor, spadar m.m. trädg. prod. och det andra är matkällare. Matkällaren planerar jag att behålla som den är men funderar på om "trädgårds" rummet går att använda som höns/kanin hus (med lite fix av golvskydd m.m) och avgränsning till övr. källaren med dörr och "kattlucka i ytterdörren för djuren att passera ut/in i. Är detta ens lämpligt att ha höns "inomhus" eller är det bättre att bygga något fristående isolerat ute?  Att det går att ha både höns och kaniner på samma yta utgår jag ifrån - eller inte?

Anmäl
2018-03-11 09:48 #1 av: tlover

Höns och kaniner bör inte vara på samma utrymme om inte det är ute i tex en hage (dvs ute i fria luften). Höns dammar så in i norden och det skadar kaninernas lungor

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-03-11 11:29 #2 av: MEHÅ

Å. bra. Tack för info. om detta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.