Prydnadsfjäderfä

Påfåglar

2017-07-23 21:37 #0 av: hejkomochhjälpmig

Är det någon här inne som har påfåglar? Hur är dem att ha? Är de svåra fåglar att få tama om man lägger ner tid på det? Har de några speciella egenheter? 

Jag har blivit så intresserad av just gröna påfåglar, tycker de är så stiliga med deras långa ben och att både honorna och hanarna är så fantastiskt färgsprakande. Men det verkar helt klart som om den blå påfågeln är mer populär? Är det stor skillnad beteendemässigt mellan de bägge arterna eller är det bara en smaksak att den blå är vanligare i fångenskap? Kan man få tag på gröna påfåglar överhuvudtaget i Sverige?

(Detta är mer en tanke för framtiden, har varken kunskapen eller platsen som jag tänker skulle behövas för att husera ett gäng påfåglar som det är nu.)

Anmäl
2017-07-23 22:18 #1 av: Cragan

vad jag kan minnas så behöver man stor tomt för påfågel, kollade lite om dem för ett gäng år sedan, minns dock ej så mycket men hoppas någon här sitter på kunskapen du söker Anmäl
2017-07-24 16:46 #2 av: hejkomochhjälpmig

#1 Ja, jag har fått för mig att man i princip behöver en gård egentligen? Min farfar hade frigående påfåglar för länge sen på sin bongård, det jag kommer i håg var att de gärna sov högt upp i träden om de fick bestämma själv och vid några tillfällen sades ha försvarat hönsen från både rovfåglar och räv? Sen skriker väl tuppen en hel del i perioder (?) så det lär ju inte uppskattas om man har grannar alltför nära :O

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.