Övrigt

Fågel visslar som människa.

2017-06-10 08:20 #0 av: Eh_Hmm

Hejsan !
Har lyssnat igenom mängder fågelläten men hittar inte rätt.
Hela nätterba har jag en fågel ganska långt bort men hörs otroligt tydligt, den visslar som en människa och först trodde jag någon blivit knäpp !
Det rör sig om två tonlägen, först två högre visslingar följt av två något lägre sedan vet jag inte om det är samma eller om någon svarar men det följs av ett vackert kvittrande som jag inte kan förklara.

Börjar tro det är någon som släppt ut en kanariefågel eller liknande nästan då jag gått igenom massa fågelljud men inte hittar den !

Anmäl
2017-06-14 18:51 #1 av: Sindri

Koltrastar kan härma både människor, andra fåglar, biltutor, mobilsignaler mm. Är det så kan det vara svårt att hitta exakt läte bland inspelningar. Koltrasten sjunger mycket på kvällar och nätter.

Anmäl
2017-06-15 11:16 #2 av: Eh_Hmm

Ooh det kan förklara varför jag inte hittar det alltså ! Känns som jag letat igenom vareviga svenska fågel som sjunger nattetid så jag började fundera på om det va npgon form av pappegoja eller kanariefågel eller något som någon släppt ut !

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.