Tips & Råd

Björktrast ungar hjälp akut

2017-05-19 16:46 #0 av: Bellie

Hej!

Vi kom hem efter skolan och hittade två björktrast ungar liggande nedanför deras bo och vi kan inte lägga tillbaka dom då det är alldeles för högt upp. Vi har nu lagt dom i en kartong på lite fleece under deras bo så att vi vet när vi ska mata de (när munnarna öppnas). Vi har matat de med lite små mask från dyngstacken. Dock äter bara den ena. Den andra vill inte äts och ligger och andas tungt (förmodligen blev det en ordentlig smäll). Vi vet inte riktigt vad vi ska göra... min mamma har rört dom med händerna för att kunna få upp de från marken... (medveten om att det var dumt). Lämna gärna tips på vad vi kan göra...

Anmäl
2017-05-19 19:09 #1 av: Cragan

Trastar

Trastungar har ett hoppstadium när de lämnar boet. De kan inte flyga, utan sitter några dagar under en buske och kallar på föräldrarna när de är hungriga. De hoppar bra, men har svårt att klara angrepp av kråkor, skator och katter. Låt ungarna vara. Håll katten inne dessa dagar!

det var vad jag kunde hitta på naturvårdsverket om dem vet inte speciellt mycket om vildfåglar över lag  är primärt en sida för tamfågel  höns och vaktel detta  men försöker hjälpa med information när frågor om andra fåglar dyker upp.  
kan nog finnas någon här som kan mer om björktrast så får hoppas den isf svarar här  

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2017-05-19 21:17 #2 av: Bellie

Det är det som är knepigt, vi har både katt och hund som jagar alla fåglar och möss osv, vi har löst det nu. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.