Tips och Trix

Aktivering

2013-03-22 00:16 #0 av: V3ritas

Aktivering är alltid bra! Speciellt om dom är inne i hönshuset mycket så kan det vara bra att aktivera sina höns just för att dom inte ska börja ge sig på varandra av ren tristess. Här kommer lite tips!

I hönshuset kan det vara bra att möblera om ibland, bara för att väcka deras nyfikenhet. Tex. ordna med fler sittpinnar i olika höjd och tjocklek.

En liten tuppkyckling som balanserar på en sittpinne

Sätt upp lite granris eller andra diverse grenar som dom kan roa sig med. T ex. blåbärs-/Lingonris, rönnbärs grenar osv.

En Lohman höna spanar in det nya i hönshuset

Ge dom lite olika mat utmaningar, tex stoppa in ett helt vitkålshuvud eller kålrot som dom kan få hacka på. Man kan även hänga upp någon hel morot eller liknande. Upphängda majskolvar är uppskattat. Eller så kan man också gömma godsaker till dom under en hög med halm/hö.

Här har jag använt en hållare för Talgbollar till vildfåglar.

Har man inte redan torv som bottenmaterial inne hos hönsen så kan det vara roligt med en hörna att sprätta runt i. Annars är en "badhörna" viktigt för hönsen om dom inte har tillgång till att "bada" utomhus, där kan man använda sand/jord/torv, blandat med lite vanlig aska från öppna spisen så blir det ett bra förebyggande mot ohyra.

Nyfiken höna som kollar in vad jag har med mig.

Man kan plantera gräs i en balja eller liknande och ställa in i hönshuset. Där kan hönsen äta gräs och sprätta runt i jorden.


Bilder: Egna foton


- V3ritas

Medarbetare på Fjäderfä iFokus :)

Anmäl
2013-05-01 12:45 #1 av: theoneissa

Vad bra och rolig artikel! :)

Anmäl
2013-05-01 15:30 #2 av: V3ritas

#1 Roligt att höra :)

Medarbetare på Fjäderfä iFokus :)

Anmäl
2014-11-11 21:46 #3 av: yadhayezibas

Riktigt bra tips :)

Anmäl
2014-12-08 23:16 #4 av: Zepp

Bra tips!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.